TEKB ile birlikte eczacılık fakülteleri ve öğrencileri için yapılan çalışmalar.

Geri Eklenme Tarihi : 24-07-2012
Değerli Dostlar,
Sevgili Meslektaşlarım;
 
Güneyce’nin yeni sayısı ile yine sizlerle birlikte olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu sayımızda Güney Ecza Kooperatifi Yönetim Kurulu’nun TEKB ile birlikte eczacılık fakülteleri ve öğrencileri için yaptığımız çalışmaları ve hedeflerimizi sizlerle paylaşmak istedik.
 
Şu an için 22 adet olan eczacılık fakültelerinden 19 adeti bu yıl içinde öğrenci kabul etmekte olup, her yıl yaklaşık 1700 meslektaşımız aramıza katılmaktadır. İnsan kişisel gelişiminin en hızlı ve en önemli evrelerinden biri olan üniversite yılları içinde eczacılık fakültesi öğrencilerine, dayanışmanın ve ortak aklın neler başarabildiğinin en güzel örneği olan, paylaşmanın ve hep beraber kazanmanın tek alternatif modeli olan kooperatifçiliği fark ettirmek gereğini düşünerek TEKB çatısı altında her ecza kooperatifi hizmet bölgesinde yer alan Eczacılık Fakülteleri ile ortak çalışmalar yürütmektedir.
 
GEK Hizmet Bölgesi içinde bulunan Mersin ve Erciyes Üniversiteleri Eczacılık Fakülteleri ile bu bağlamda çalışmalarımız devam etmektedir. Eczacılık Fakültesi öğrencilerinin yıllıklarına veya mezuniyetlerine sponsor olmak gibi klasik bir yaklaşımın yeterli olamayacağını düşündüğümüz için öğrenci kardeşlerimizle birebir iletişim kurabileceğimiz daha etkin çalışmalar yürütmekteyiz.
 
Eczacılık Fakültelerinde gerek ders programlarında yer alarak gerekse de toplantılarla belirli eczacılık fakültesi sınıflarına yönelik eczane ekonomisi ve kooperatifçilik ile ilgili öğrencilerimizle bilgilerimizi paylaşmaktayız.
 
Farmavizyon Fuarına öğrencilerimizin ulaşım ve konaklama ihtiyaçlarını uygun şekilde karşılayarak güncel mesleki gelişmelerden haberdar olmalarına olanak sağlamaktayız. Özellikle son Farmavizyon Fuarında düzenlenen çalışma atölyelerinde öğrenci arkadaşlarımız TABİA ile ilgili yaptığı workshop sonucu TABİA ürünlerimize “Fitoterapi Eczacıya “aktar”ılsın, bitkiler masum kalsın” yeni bir slogan ortaya çıkardılar.
 
Öğrencilerimize ayrıca kooperatifimizin kapılarını açarak, işleyişi canlı olarak görmelerini, işin depoculuk ve lojistik kısımları ile ilgili de bilgilenmelerini sağlayan kooperatifimize geziler de organize edilmektedir. Kooperatifçilik bilincinin öğrencilerimizin zihninde pekişmesi için öğrencilerimizin eczane stajı yaptığı eczanelerin kooperatif ortağı olmasının farkını yaşayarak görmekteyiz. Eczacılık Fakültesi ve Eczacı Odalarımızın bu anlamda Türkiye Kooperatifçilik hareketine olumlu katkılarının devamını beklemekteyiz.
 
Eczanelerimizin özgün eczacı sermayesi ile geleceğe taşınması, kooperatifçiliğin gelişmesi adına yaptığımız bu çalışmalarda bizlere destek olan kıymetli fakülte dekanlarımıza, öğretim üyelerimize ve bu çalışmalarımıza katılan tüm öğrencilerimize teşekkür ederiz.
Sevgiler
 
Ecz. Tarkan BİR
Güney Ecza Kooperatifi
Yönetim Kurulu Başkanı

SS Güney Eczacıları Üretim Temin ve Dağıtım Kooperatifi

Mesudiyet Mahallesi 112. Cadde No: 39 Akdeniz / MERSİN

0(324) 241 10 00

Gizlilik ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu

© gek.org.tr | Güney Ecza Kooperatifi Bilişim Sistemleri | Tüm Hakları Saklıdır

Bizi Sosyal Medyadan Takip Edin!

Facebook Instagram Linkedin X Youtube